MAYSA VE BULUT İZLEMEK İSTEYENLER BURAYA

MAYSA VE BULUT İZLEMEK İSTEYENLER BURAYA! 

Çizgi diziler ve filmler dediğimizde aklımıza gelecek olan ülkelerin arasında son dönemlerde Türkiye de girmiyor değildir. Genellikle birçok çizgi dizi güney Kore, Çin ve Japonya yapımı olmakta yerli kültüre çocuklar uzak kalmaktaydı. Ama son zamanlarda yapılan pepe Maysa ve Bulut gibi çizgi film animasyonları artık bu sektörde Avrupa’da olsun Asya kanadında olsun birçok yapılan yarışmalarda finalist olabilmeyi başarıyor ve çeşitli ödüller almakla kalmayıp çok büyük kitlelere hitap edebilmeyi de elde ediyor. Bu anlamda Maysa ve Bulut adlı çizgi filmini düşündüğümüzde ülkemizin animasyon sektörüne sağladığı yararlar yabana atılacak türde değildir. Bu nedenle son yıllarda Türk televizyonlarının yayın akışına baktığınızda kendimize ait unsurlara rastlayabiliyor ve oluşturulan animasyonların ve yayın ekibinin kendilerini yenilediklerini ve geliştirdiklerini gözlerimizle şahit olmaktayız.

TRT Çocuk Televizyonunda çizgi dizi kategorisinde yer alan ve Cumartesi günleri yayınlanan Maysa ve Bulut programı çocukların yanında yetişkinlere de hitap etmektedir. Bunun yanında cumartesi günleri kaçırdığınız bölümleri izlemek için internet adresinden yararlanabilirsiniz. Maysa ve Bulut izlemek ve onun hakkında bilgi edinmek için sitemizden faydalanabilirsiniz.

Bu çizgi film hakkında genel bir bilgiye sahip olmak istiyorsanız bu yazı sizin için ideal olacaktır. Maysa ve Bulut çizgi filminde ana karakterler isimden de anlaşılacağı üzere Maysa kız çocuğu Bulut ise onun çoban arkadaşıdır. Göçebe yaşam tarzını iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu çizgi dizi de her ayrıntıya yer verilmiş ve bu çılgın ikili maceradan maceraya koşmaktadır. Her bölümde farklı olaylarla karşı karşıya kalan bu ikilinin başına gelmeyen kalmaz. Lakin her daim bu sorunu ya dedelerinin ya babalarının ya da kendi arkadaşlarının sayesinde çözüme kavuştururlar. Dedelerin bilgelik yönüyle öne çıkması, ninelerin masal anlatması, anne ve diğer genç kızların yoğurt mayalaması ve süt sağması, Yörük çadırlarının kurulması ve zamanı geldiğinde göç etmenin nasıl olacağını göstererek genel anlamda Toroslarda süre gelen yaşantıyı anlatmaktadır. Bu yüzden içimizden çıkan bir çocuk diyebiliriz biz bu çizgi diziye.

Bazen sürülerine kurtlar saldırırken yaptıklarıyla öne çıkan bu ikili bazı bölümlerde de koyunları otlatırken, dağda bayırda koşarken nasıl eğlenceli vakit geçirdikleriyle öne çıkmaktadır. Bu yönüyle ve bakış açısıyla Maysa ve Bulut izlemek çok zevkli bir hal almaktadır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Niloya İndir, Niloya Tüm Bölümlerini İndir