MAYSA VE BULUT ÇİZGİ FİLM İZLE


MAYSA VE BULUT ÇİZGİ FİLM İZLE


Sizler o kadar harika bir çizgi filmi keşfetmemiş olabilirsiniz veya keşfetmiş ama yayınlanma zamanlarını bir türlü denk getiremiyor olabilirsiniz. Türkiye ‘de nadir olarak hem çocukların hem de yetişkinlerin severek ve zevk alarak izlediği çizgi filmlerinden biridir. O kadar güzel ve sürükleyici bir çizgi film ki Maysa ve Bulut izlemek için canı gönülden oturuyorsunuz televizyonun başına.
2013 yılında Eskişehir animasyon şirketi tarafından oluşturulan ve toplumumuza ciddi anlamda Yörük yaşantısını anlatmaya çalışan ve bunda da oldukça başarılı olan Maysa ve Bulut çizgi filmini izlemek için gideceğiniz adresler şunlardır: TRT Çocuk kanalının resmi internet sitesinden geçmiş bölümleri ve Youtube kanalından yayınlanmış bölümlerinin yanında her hafta Cumartesi günü saat 12.05’te TRT Çocuk kanalında yayınlanan yeni bölümlerini izleyebilirsiniz.


Kâh kaval çalmanın nasıl bir şey olduğunu anlatan bölümleri kâh Maysa ve Bulut’un giriştiği maceraları kâh dillere destan yerli masallarının anlatıldığı kâh dede korkut hikâyelerinde olduğu gibi dede unvanı almış kişinin atasözlerinden tutun da özdeyişlere ve gelenek, görenek, adetler ve örflerin anlatıldığı harika bir yapımdır. Çocuklarınıza gerçekten Yörük yaşantısıyla bilgi aktarmak istiyor ve köy yaşantısının nasıl bir şey olduğunu hissettirmek istiyorsanız Maysa ve Bulut çizgi filmi izlettirebilirsiniz.

Bu diziyi izlerken çocuklarınız ve sizler yabancılık çekmeyeceksiniz. Çünkü kendimizin içinden doğan, saklı kalmış anılarımızı ortaya çıkaran bizzat kendi kültürümüze has izlere rastlayacağımız tarzda oluşturulan bir çizgi filmdir. Geniş aile portfolyosunu önümüze seren bu çizgi filmde ana karakterler şu şekildedir: Maysa, yaşıtları ve arkadaşları olan Günseren, çoban olan Bulut ve diğer çocuklar,  dede, baba, anne, Güneş ana, bağlama ve kaval çalan kişiler, öğretmen,  Bulut’un babası annesi

Genel anlamda Maysa ve Bulut isimli iki küçük kafadar, çılgın ve bir birleriyle çok iyi anlaşan, sırdaş olan ikilinin maceraları ve diğer Yörük yaşantısı ekseninde ülkemizin özellikle Akdeniz bölgesindeki Toroslarda ve Ege bölgesinde yer alan konargöçer hayatı anlatıldığı mükemmel bir yapımdır. Müzikleriyle, motifleriyle, karakterleriyle tam bir bütünlük sağlamış ve çok uğraş verilmiş olduğu apaçık görülmektedir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Niloya İndir, Niloya Tüm Bölümlerini İndir